06 27 33 54 48

info@vosvoetzorg.nl

Ma, wo & vr: 08:30 - 16:30 uur

Veel voetklachten ontstaan door slecht passende schoenen. Een goed schoenadvies kan u helpen om goed passende schoenen te kopen. U kunt ook bij Vos Voetzorg terecht voor uw schoenadvies.

  • Schoenen koopt u het best aan het eind van de dag. In de ochtend zijn de voeten namelijk slanker dan aan het eind van de dag.
  • Draag sokken of kousen als u schoenen past zoals u dat ook zou doen als u de schoenen draagt, dit lijkt misschien weinig uit te maken, maar een sok of kous rondom maakt uw voet net dat beetje groter waardoor u bij een stiksel of naadje last kunt krijgen van druk en dus blaren of eelt.
  • Besteed veel aandacht aan het kopen van schoenen, laat bij een schoenadvies altijd uw voetmaat meten van beide (!) voeten in een staande houding.
  • Bij een goede schoenenzaak kan ook de binnenmaat van de schoenen gemeten worden, zo weet u zeker of de schoenmaat goed is in de lengte. 
  • Ook de breedtemaat van de schoen is belangrijk, een plat- of spreidvoet is meestal breder dan een gewone voet. Maar ook bij een smalle(re) voet kan het verstandig zijn om dit na te laten meten. Breedtemaat G staat voor een normale breedte, breedtemaat H is breder en F is smaller. Een schoenspeciaalzaak kan vaak meerdere breedtematen leveren.
  • Uw pedicure kan een schoenmaatmeting doen en zowel de lengte als de breedtemaat vaststellen. Tevens kan zij bepalen of de door u gedragen schoenen voldoende passend zijn door de binnenmaat van de schoen te meten.
Schoenadvies